Hírek

Kendrion Linnigről

A mozgás a mi sikerünk – tegnap, ma és holnap

Kendrion LINNIG 1971 óta egy elismert márka a gyártás és az innováció területén.
Az első saját fejlesztésnek köszönhetően  - melyek autóbuszok számára kifejlesztett elektromágneses ventilátorkuplungok voltak - a cég mára egy új mértékadó vállalattá vált ezen a speciális területen. A legendás megbízhatóságnak, minőségnek, az állandó innovációnak és a kontrolált növekedésnek köszönhetően több, mint 250 dolgozójával a vállalat mára egy jelentős beszállítójává vált a haszongépjárműiparnak.

A Kendrion Linnig elsősorban autóbuszokhoz, teherautókhoz, különleges járművekhez  fejleszt és gyárt a motor hűtőrendszeréhez alkatrészeket, valamint komplett egységeket.
A ma gyártott termékpalettához elektromágneses ventilátorkuplungok, háromfokozatú elektromágneses kuplunggal kombinált szöghajtóművek, melyek a hűtőventillátor hajtására és ki-bekapcsolásáraszolgálnak. Igen jelentős az autóbusz utastéri klímához gyártott kompresszorkuplungok volumene, valamint az E3 motoroktól alkalmazott rezgéscsillapítók (autóbuszmotorok főtengelyére) gyártása is. A vállalat jelentős mennyiségben gyárt pneumatikus kuplungokat is, valamint néhány fajta hydraulikus kuplungot is.
Meg kell említeni a kommunális felépítménygyártóknak nagy mennyiségben gyártott elektromágneses tengelykapcsolókazt is.

A vevőkörhöz  tartoznak olyan neves európai autóbuszgyártók, mint pl. az EVOBUS ( Mercedes, Setra ), NEOPLAN, MAN (Neoman), TEMSA, HYUNDAI, Van HOOL vagy olyan autóbusz klímagyártók, mint pl. a WEBASTO, THERMO KING Carrier SÜTRAK, KONVEKTA, SPHEROS  ( klimakompresszorkuplungok kapcsolása ) vagy kommunális járműfelépítménygyártók, mint pl a FAUN, MUT, SCHÖRLING, ZÖLLER KIPPER, OTTO (hidraulika szivattyú,vákuumszivattyú kapcsolása) stb. is, vagy akár a Kässbohrer Pisten Bully-ja.

Hogyan is kezdődött ez a sikertörténet?

1971-t írunk. Egy ambiziózus mérnök fiatalember, akinek az élete volt a hegyiversenyzés, állandó tengelykapcsoló-problémákkal küszködött. Konstruált egy elektromágneses kuplungot, melyet sikerrel alkalmazott, s talán e szerkezetnek is köszönhető volt, ezután néhányszor sikerült a német hegyi bajnokságot megnyernie.

porsche.jpg f_porsche_gratulál.jpg Dr. Fery Porsche gratulál Karl heinz Linnignek az európai hegyi bajnokság megnyeréséhez 1981-ben


1972-ben megalakította a LINNIG Antriebstechnik Gmbh-t. A vállalat a mai napig több százezer elektromágneses tengelykapcsolót adott el. A termékek ca. 80...90 %-a az első beépítéses piacon épül be. Olyan haszongépjárművekben, amelyekben a mellékhajtás vízszivattyút, vákuumszivattyút, olajszivattyút hajt, megtaláljuk a cég termékét. LINNIG kuplungot találunk az autóbuszok légkondicionáló berendezéseiben a kompresszorokon, valamint jó néhány neves gyártó a hűtőventillátor ki-; és bekapcsolását, hajtását e termékkel oldja meg.

1998-ban a cég előtt egy új lehetőség kezdett kibontakozni: elektromágneses kuplungok alkalmazása a tehergépkocsik hűtőventillátorának kapcsolására. E termékek gyártására került megalapításra a LINNIG Trucktech, mai nevén a LICOS Trucktech GmbH, amely a DAIMLER Mercedes Actros és Axor típusú járműveihez gyártott elektromágneses kuplungokat.

A Linnig céget 2007-ben megvásárolta Európa vezető elektromágneses kuplung gyártója, a Kendrion csoport. A Kendrion Linnig székhelye a németországi  Markdorfban található, gyárai vannak USA-ban, Mexiko-ban, Braziliában,Kínában, Indiában.

Árbevételváltozás 1998-tól:

linnig_árbevétel_400.jpg

A termékpaletta összetétele:

linnig_termékösszetétel_400.jpg