Hírek

Rólunk


HEL Kft ügyveztő

A Hel Kft-t 1996-ban alapítottam három, a német piacon jelentős szerepet betöltő haszongépjármű
kisfődarab gyártó cég magyarországi képviseletének ellátására.Ezek a vállalatok a következők:
Heyd GmbH u. Co. D - Bietigheim-Bissingen
Elso Elbe u. Sohn GmbH u. Co. D - Bietigheim-Bissingen
LINNIG Antriebstechnik GmbH. D - Markdorf


A HEL Kft neve mozaikszó, az Alfred Heyd, Elso Elbe, Linnig (ma már Kendrion Linnig, illetve Licos Trucktech) neveinek kezdőbetűiből áll össze. Ezen vállalatok magyarországi képviselete.


Az egyes cégek termékeinek döntő hányada haszongépjárművekbe épül be, jellemzően azokba, amelyek nem tömeggyártásban, hanem a kis-; és közepes szériákban gyártódnak. Így a HEL Kft tevékenysége is döntő hányadban e területekre koncentrálódik.  Ez nem jelenti azt, hogy egyes univerzális alkatrészek, mint például a kardántengelyek, gömbcsuklók, nem jelennek meg például gépipari, vagy egyéb területeken is.


Az Alfred HEYD cég termékei:

Tolórudak, nyomtávrudak, lengőkarok, gömbcsuklók, nagy sorozatban gyártott DIN csuklók, pl. faudy.


Az ELSO ELBE u. Sohn cég termékei:

Kardántengely, kettőscsukló, kardánkereszt, rugalmas tengelykapcsolóval kombinált kardántengely, kardántengely alkatrészek, peremek kardántengelyekhez, futóművekhez, sebességváltókhoz. Hajtómú, futómű alkatrészek nagynevű gyártók számára.


A Kendrion LINNIG cég termékei:

Elektromágneses tengelykapcsolók, ventilátorkuplungok, kompresszorkuplungok, komplett hűtőrendszerek, szöghajtóművel kombinált ventillátorkuplungok, főtengely rezgéscsillapítók vezetőgörgők, feszítőgörgők.

Az alapítás óta a LINNIG cég életében történt néhány változás:
2007-ben a LINNIG céget felvásárolta az ipar minden területére mágneseket, fékeket, elektromágneses kuplungokat, hajtáselemeket gyártó KENDRION csoport, így kínálatunk ezekkel a termékekkel bővült.

További változás, hogy a LINNIG cégből kivált a LICOS TRUCKTECH GmbH, amely a nehéz tehergépkocsikhoz gyárt nagy darabszámban vízpumpakuplungokat, illetve gyártott elektromágneses ventillátorkuplungokat a DAIMLER MERCEDES Actros és Axor tehergépjárműveihez.A HEL Kft tevékenysége két pilléren nyugszik:

  • Magyarországi első beépítők, azaz gyárak kiszolgálása
  • Pótalkatrészpiac ellátása


Az első beépítőknél jellemző tevékenység a múszaki- és kereskedelmi támogatás, szerződések megkötése, nyomonkövetése, az üzletmenet folyamatosságának biztosítása. E cégek általában közvetlenül vásárolnak a német vállalatoktól.

A pótalkatrészpiacon elsősorban a Kendrion LINNIG cég termékeiből tartunk raktárkészletet, ezeket az elektromágneses kuplungokat javítjuk is, s pótalkatrészt is ajánlunk vevőinknek.


Tisztelettel:
Borbély Lajos
Ügyvezető