Hírek

Rólunk


HEL Kft ügyveztő

A Hel Kft-t 1996-ban alapítottam három, a német piacon jelentős szerepet betöltő haszongépjármű
kisfődarab gyártó cég magyarországi képviseletének ellátására.Ezek a vállalatok a következők:
Heyd GmbH u. Co. D - Bietigheim-Bissingen
Elso Elbe u. Sohn GmbH u. Co. D - Bietigheim-Bissingen
LINNIG Antriebstechnik GmbH. D - Markdorf


A HEL Kft neve mozaikszó, az Alfred Heyd, Elso Elbe, Linnig - ma már Kendrion (Markdorf) illetve Licos Trucktech - neveinek kezdőbetűiből áll össze. Ezen vállalatok magyarországi képviselete.


Az egyes cégek termékeinek döntő hányada haszongépjárművekbe épül be, jellemzően azokba, amelyek nem tömeggyártásban, hanem a kis-; és közepes szériákban gyártódnak. Így a HEL Kft tevékenysége is döntő hányadban e területekre koncentrálódik.  Ez nem jelenti azt, hogy egyes univerzális alkatrészek, mint például a kardántengelyek, gömbcsuklók, nem jelennek meg például gépipari, vagy egyéb területeken is.


Az Alfred HEYD cég termékei:

Tolórudak, nyomtávrudak, lengőkarok, gömbcsuklók, nagy sorozatban gyártott DIN csuklók, pl. faudy.


Az ELSO ELBE u. Sohn cég termékei:

Kardántengely, kettőscsukló, kardánkereszt, rugalmas tengelykapcsolóval kombinált kardántengely, kardántengely alkatrészek, peremek kardántengelyekhez, futóművekhez, sebességváltókhoz. Hajtómú, futómű alkatrészek nagynevű gyártók számára.


A Kendrion LINNIG cég termékei:

Elektromágneses tengelykapcsolók, ventilátorkuplungok, kompresszorkuplungok, komplett hűtőrendszerek, szöghajtóművel kombinált ventillátorkuplungok, főtengely rezgéscsillapítók vezetőgörgők, feszítőgörgők.

Az alapítás óta a LINNIG cég életében történt néhány változás:
2007-ben a LINNIG céget felvásárolta az ipar minden területére mágneseket, fékeket, elektromágneses kuplungokat, hajtáselemeket gyártó KENDRION csoport, így kínálatunk ezekkel a termékekkel bővült.

További változás, hogy a LINNIG cégből kivált a LICOS TRUCKTECH GmbH, amely a nehéz tehergépkocsikhoz gyárt nagy darabszámban vízpumpakuplungokat, illetve gyártott elektromágneses ventillátorkuplungokat a DAIMLER MERCEDES Actros és Axor tehergépjárműveihez.A HEL Kft tevékenysége két pilléren nyugszik:

  • Magyarországi első beépítők, azaz gyárak kiszolgálása
  • Pótalkatrészpiac ellátása


Az első beépítőknél jellemző tevékenység a múszaki- és kereskedelmi támogatás, szerződések megkötése, nyomonkövetése, az üzletmenet folyamatosságának biztosítása. E cégek általában közvetlenül vásárolnak a német vállalatoktól.

A pótalkatrészpiacon elsősorban a Kendrion LINNIG cég termékeiből tartunk raktárkészletet, ezeket az elektromágneses kuplungokat javítjuk is, s pótalkatrészt is ajánlunk vevőinknek.


Tisztelettel:
Borbély Lajos
Ügyvezető